"Pray for Japan"

Ja vad ska man säga?
Det känns som att vart jag än har vänt mig de senaste dagarna så har just den frasen förföljt mig...
Speciellt på deviantArt.com. Sidan blir helt jäkla sönder-spammad med diverse bilder med "pray for Japan" på dem.
Det som är synd är att jag är rätt så säker på att många människor inte skulle ha reagerat på samma sätt om det vart ett annat land.
Jag gjorde några test-sökningar på deviantArt för att se vad för resultat som kom upp. Jag sökte på "pray for Japan" och på "Pray for Haiti". Gissa vilket som gav flest resultat...
Inte för att jag tror att det hjälper att be. Jag donerar hellre pengar än att bara "be". Sen så kan väl det där med att be störa mig extra mycket i och med att jag inte är religiös. Jag HOPPAS för Japan. Men någon bön tänker jag inte be.


Självklart är det otroligt hemskt, och jag hoppas innerligt att det ska ordna upp sig så mycket som möjligt. Sympatiserar med alla drabbade, både i Japan och alla andra ställen som påverkats av jordbävningen.
Dock är det synd att så många mest skulle ha tagit det med en axelryckning om det varit något annat land.


Och får jag höra något i still med "OMG DET HÄR ÄR BÖRJAN PÅ UNDERGÅNGEN! VI KOMMER DÖ 2012!" en gång till så blir jag nog knäpp.
Jordbävningar i Japan = inte särskilt ovanligt.
Jordbävningen -> tsunami/kärnkraftsproblem. NATURkatastrof. Behöver inte betyda att världen kommer att gå under. Och om den nu skulle göra det så varför i helvete hetsa upp sig över det? Det är ju inte direkt så att vi skulle kunna göra något åt saken.
Life is a bitch and then you die. Tough luck. 

Låter kanske hårt och aningen känslolöst, men vad skulle vi kunna göra?
Nu tror jag inte på teorin att världen kommer gå under 2012, så det är nog lugnt.


Anyway, hoppas det ordnar upp sig med reaktorerna i kärnkraftsverken i Japan. Och att antal offer inte stiger allt för mycket... men det är väl oundvikligt i och med alla som fortfarande saknas.

The return of the game nerd

(Not that I ever disappeared...)
Gud vad pepp jag är idag! Beställde i söndags två spel (eller 6 om man ska vara petig).  Och de spelen är The Orange Box och Fallout 3 (Game of the year edition).


The Orange Box innehåller flera spel.
Half Life 2, Half Life 2: Episode One, Half Life 2: Episode Two, Portal och Team Fortress 2.
De jag var mest sugen på av dessa fem spel var Portal och TF2. Men självklart ser jag fram emot att testa Half Life också. Fast just nu väntar jag mest på att kunna köra TF2 med min flickvän. Det ska bli awesome XD



Och så beställde jag ju också Fallout 3. Jag har spelat Fallout New Vegas, men har velat ha just Fallout 3 ett bra tag också. F3 kom innan FNV, och jag har sett lite gameplay på t.ex youtube.
Eftersom jag älskar spel med en post-apokalyptisk känsla så är Fallout spelen en perfekt serie för mig. Dessutom så köpte jag ju "Game of the year edition" så jag har fått några påbyggnader till spelet. Extra quests och så ;D
Har spelat någon timme eller så, men det blir nog bra mycket mer spelande senare!
Men nu ska jag testa Team Fortress. Får se när jag har tid att återkomma till bloggen. Det kan ta flera dagar om jag blir riktigt fast i spelen ;D

Anime impulse



Drabbades helt plötsligt av ett starkt sig att se på någon anime. Orkar dock inte med någon "evighets-serie" (aka Naruto, Bleach, KHR!). En serie som ligger på ca 23-26 episoder är precis lagom. Det hinner man liksom plöja igenom på en dag (om man nu inte har något annat att göra) eller två.
Funderat på att återuppta Ergo Proxy, men inte helt säker. Har också haft funderingar på att börja se på Bokurano, Wolf's Rain eller Togainu no Chi. Eller något annat. Har en massiv lista med serier jag vill se och den växer hela tiden.
Fast egentligen så booorde jag fokusera på programmeringskursen, och databashanteringen. Och träna inför min muntliga uppgift i tyska imorgon. Vet inte ens vad uppgiften går ut på o_o;
Toodles! Nu ska jag äta frukost... eller snarare försenad lunch.

Längtan

Bild jag tagit från Eiffeltornet.
Gud vilken längtan jag fick att åka till Paris igen! Det var så underbart då jag var där sist!
Tyvärr så var det bara en weekend-resa, så vi hann bara springa runt och se oss omkring i Paris i en dag, andra dagen var vi på Disneyland.
En dag så tänker jag åka tillbaka och spendera flera dagar där, helt klart! Likaså ska jag åka tillbaka till Kanada och hälsa på min underbara vän Beverly, och kanske Christie. Och så måste jag till USA och hälsa på Penny och massor av andra vänner. Och så måste jag definitivt hälsa på Jade i UK. Och så vill jag bara för sakens skull åka till Japan! Kina, Filipinerna, Thailand, Ryssland, Finland, Tyskland... och så många fler ställen. Som om jag kommer har råd med alla resemål.
Gud vad jag önskar att jag vore rik. Jag skulle vilja resa och träffa alla mina underbara online-vänner som jag pratat med så mycket under alla dessa år. Älskar dem verkligen! <3
Men nu måste jag pallra mig iväg till stan. Ska se om jag kan hitta ett bra headset. Kommer få hem några nya spel ny i veckan och ett är ett online-spel. Skulle vara kul att kunna prata med lite folk samtidigt :)
Vart skulle ni vilja resa?

Toodles!